Et stråtag er blandt de mest holdbare former for tagkonstruktioner, du kan få. Det er dog ikke ens betydende med, at det holder for evigt, og passer du ikke ordentligt på det, kan du risikere, at du skal have en reparation af dit stråtag. Her får du 3 gode råd til, hvordan du bedst passer på stråtaget.

Fjern nedfaldne blade og mos

Det er en misforståelse af mos skal lades være og overlades til fuglene. Mos binder nemlig fugt, det samme gør nedfaldne blade, hvilket betyder, at taget får svære ved at tørre ud efter regn.

Sørg for at taget kan tørre

Taget har bedst af at kunne tørre ud efter regn, så hvis du har træer på din grund, som skygger for taget, bør du overveje at fælde dem.

Vælg et stråtag med kraftige og tykke strå

Står du og skal vælge nyt stråtag, så kan du med fordel vælge et tag med kraftige og tykke strå. Det forbedrer nemlig luftgennemstrømningen, så taget dermed har lettere ved at tørre.

Skal stråtaget repareres alligevel?

Har du opdaget små huller eller andre skader, bør du kontakte en professionel tækkemand, der tilbyder reparationer af stråtage. I mange tilfælde kan man nemt reparere småting, uden at udskifte hele taget.