Af det nedenstående fremgår en oversigt over væsentlige faktorer, du skal være opmærksom på, når du skal foretage en ombygning af boligen.

  1. Planlægning og overblik over projektet

Når det kommer til at skulle foretage en ombygning af din bolig, er det vigtigt, at en byggesagkyndig har overblik over, hvor langt I er kommet i processen. Dette hænger sammen med, at hvis processen skal forløbe glidende, er det væsentligt, at materialer købes og leveres på de rette tidspunkter. Derudover skal den byggesagkyndige også holde øje med, om håndværkerne følger tidsplanen, og om samarbejdet mellem de forskellige interessenter fungerer godt. Hvis man selv er grøn inden for området, kan det være en rigtig god ide at få hjælp af en arkitekt, bygningskonstruktør eller anden rådgiver.

  1. Kan I blive boende i huset, imens det bygges om?

I skal overveje, om det realistisk at få en hverdag til at hænge sammen, hvis I skal blive boende i huset, imens det bygges om. I skal tage flere overvejelser i betragtning, såsom om økonomien tillader en ekstra husleje, imens huset er under ombygning, eller om I selv ejer eller kender nogen, der ejer en campingvogn, I kan bo i under ombygningen.

  1. Bliv ikke overrasket over forsinkelser

Når I lægger jeres budget, er det vigtigt at være realistiske, eftersom det er meget sandsynligt, at projektet bliver dyrere end oprindeligt planlagt. Derfor kan det være fordelagtigt at lægge 10-15% oveni, så I er klar til uforudsete udgifter.