Gulvbehandling er både vigtigt for helt nye gulve og for gamle gulve, der eksempelvis er blevet slebet ned. Det er den afsluttende behandling af gulvet, der afgør både udseendet og levetiden på dit gulv.

Forskellige gulvbehandlingstyper

Der er stor forskel på hvilken type af behandling, du vælger til dit gulv. Her er listet tre forskellige gulvbehandlingstyper med hvert deres formål, samt giver hvert deres udseende.

  • Lakbehandling – er til gulvet, der skal have en slidstærkoverflade. En lakbehandling er en overfladebehandling af gulvet, som bevirker at du undgår at skulle slibe gulvet eller behandle gulvet igen inden for den nærmeste fremtid. Derfor kan dette betegnes “den lette” løsning. Gulvet vil som oftest have en lettere skinnende overflade, dog er det også muligt at anvende en lak, der er mere mat, så det ikke bliver så tydeligt at gulvet er lakeret.
  • Oliebehandling – er en underfladebehandling af gulvet. Det beskytter ikke gulvet i samme omfang, som lak vil gøre. Men det er stadig et slidstærkt valg. Olien vil få gulvet til at fremstå naturligt med en flot glød.

Ludbehandling – er den behandling, der er mindst slidstærk. Behandlingen med sæbe giver gulvet en let beskyttende film, samtidig med at gulvet bibeholder sin naturlige farve. Ønskes lysere gulve kan man behandle med en hvis gulvsæbe.