Står du og skal til at bygge en ny carport eller garage, eller skal du have overdækket din terrasse? Så er trapezplader et oplagt valg at bruge til taget. De er gode at anvende, hvis der ikke er brug for et isoleret tag til dit byggeprojekt. Trapezplader er plader bestående af stål eller plast, som har en bølget overflade i trapezform. Det er en billig og let form for tagplade, hvilket gør den god til mindre bygninger, hvor taget ikke skal være isoleret. Her kan du få mere info om trapezplader. 

Fordele ved trapezplader

Det er ikke altid lige let at skulle lægge tag på en bygning. Men med trapezplader bliver det lidt mere simpelt. Der er flere fordele ved disse plader:

  • De er lette og derfor nemme at håndtere, hvilket gør dem oplagte til gør-det-selv-projekter.
  • Pladerne er billige, så de fleste har råd til at give sig i kast med at anvende dem.
  • De trapezformede bølger gør dem stærke og holdbare.
  • De fås også i gennemsigtige og hvide farver, hvilket gør dem gode til skure og overdækkede terrasser, hvor der gerne må komme lys ind.

Grundet ovenstående punkter er trapezplader velegnede til personer, der godt kan lide gør-det-selv-projekter, hvor de kan gøre tingene uden at skulle have professionel hjælp.

Sådan gør du:

Når du skal montere trapezplader som tag på dit byggeprojekt, skal du anvende to forskellige slags skruer. De lange skruer har den funktion at fastgøre pladerne til taglægterne, hvorimod de korte er til at samle pladerne til hinanden. Du bør skrue pladerne sammen på toppen af bølgen. Derudover er det en god ide at være opmærksom på ikke stramme skruerne for meget, da dette kan resultere i, at pladerne får revner, hvilket gør dem utætte.