Sådan opdager du dine utætte vandrør

Somme tider giver det fuldstændigt sig selv, at det er ved at være tid til at tjekke sine vandrør for utætheder. Måske du har opdaget mindre fugtskader, måske nogle rør har været udsat for frostskader, eller måske du ved, at dine VVS-installationer snart godt kunne trænge til en udskiftning. Andre gange er det sværere at opdage utætte vandrør og dårlig VVS, og det kan derfor være nødvendigt med et jævnligt tjek af den lokale VVS-installatør.

Hvad gør du, når du har opdaget et utæt vandrør?

Det allerførste, der er vigtigt at gøre, når du har opdaget et utæt vandrør eller andre fejl i VVS’en, der giver læk, er, at du skal slukke for hovedhanen. Hermed stopper du skaden, og du vinder lidt tid til at finde ud af, hvad næste skridt skal være.

Vær opmærksom på, at alle i din husstand ved, hvordan man slukker for hovedhanen, så der ikke når at komme store vandskader, før du selv kan være hjemme og slukke for den. Hovedhanen er altid dén, der er tættest på vandmåleren, skulle man kunne komme i tvivl.

Stop skaden!

Er du i tvivl om, om du har en utæthed, eller hvor denne ligger, kan det være en god idé at holde øje med din vandmåler. Ved at tjekke din vandmåler jævnligt, kan du holde øje med, om utætheden i virkeligheden ligger skjult et sted i rør, der ikke er synlige, hvorfor det også kan være sværere at se de skader, et utæt vandrør kan forårsage. Hvis dit vandforbrug hurtigt stiger, kan det derfor være et tegn på, at der er noget galt, enten med VVS-installationer eller med vandrør.

Så snart du har opdaget en utætheden og fået skaden stoppet, er det en god idé at kontakte dit forsikringsselskab samt det lokale VVS-firma nær Herning. Har du brug for hjælp til din VVS nær Herning, kan du både for udbedret skader, lavet nye installationer samt få foretaget tjek af dine VVS-installationers tilstand.