Dit gulv i din bolig er noget, du ser på hver eneste dag og er med til at give helhedsindtrykket af boligen. Af denne grund prøver vi alle sammen i så høj grad som muligt at undgå ridser i lakken. For at forbedre dit gulvs forudsætninger for at forblive flot, blankt og u-ridset, er der nogle nemme tips, du kan følge for at sikre dette, og for at undgå en utidig gulvafslibning.

Hvad kan du gøre for at slippe for ridser i gulvet?

Det første tip til at minimere risikoen for, at der kommer ridser i dit gulv, kan du sætte filtpuder under dine møbler, hvilket er et meget nemt og effektiv trick. Du kan sætte de små filtpuder under stoleben, bordben osv. Hvis skaden på trods af dette opstår, kan ridserne ikke lide varmt sæbevand. Hvis du opløser sæbespåner i meget varmt vand, og hælder dette udover den nye ridse i gulvet, kan dette tip fjerne ridsen helt eller i hvert fald minimere den betydeligt.

Det andet tip af en anbefaling af en aktivitet, der ikke tiltaler de fleste – gulvvask. Udover at være en fortrinlig metode til at fjerne nullermænd og vedligeholde gulvet, kan du ved at give trægulvet en gulvvask, der kan mætte det med sæbevand, gøre gulvet mere modstandsdygtigt over for ridser. Når du skal vælge den rette sæbe, er det optimalt at være på udkig efter en PH-neutral sæbe.

Et andet meget basalt råd, der kan være værd at følge, er ikke at benytte udendørssko indendørs – her er der især tale om sko med hårde hæle såsom stiletter og støvler, som er nogle er de mest ridsende varianter inden for fodtøj.

Kontakt en fagmand

Hvis du er uheldig, og skaden allerede er sket, kan det være meget fordelagtigt at kontakte en fagmand, der har de rette kompetencer til at udføre en gulvafslibning  til en overkommelig pris.