MJ Autosadelmager er eksperter i at udføre specialopgaver på biler, hvis du ønsker at få din bil specialindrettet, så der f.eks. er plads til hjælpemidler for handicappede. I virksomhedens sortiment indgår et selesystem ved navn carfix, der er den ideelle transportsele for bl.a. handicappede under institutionstransport. Selen er karakteriseret ved at være blød og behagelig, hvilket sikrer, at den altid sidder godt på brugeren.

 

Hvad skal du gøre, når du anskaffer dig specialseleudsyr?

 

I tilfælde af, at du oplever problemer med, at en person spænder selen op under kørsel, er det muligt at ansøge om at anvende alternativt sikkerhedsudstyr hos Færdselsstyrelsen.

Af det efterfølgende kan du se de kriterier, der skal være opfyldt for at få et carfix-system i din bil:

 

Færdselsstyrelsen skal have navn og CPR-nummer på brugeren af det alternative udstyr, eftersom tilladelsen fra Færdselsstyrelsen sendes på e-boks.

 

I forbindelse med at ansøge er det også afgørende, at du laver en kort beskrivelse af problemet som baggrund for at anvende det efterspurgte sikkerhedsudstyr.

 

Der skal indhentes en lægeerklæring, hvor det fremgår, at brugeren har et behov for at anvende sikkerhedsudstyret.

 

Hvis du som ansøger ikke er forældre eller værge til brugeren, skal du indhente et samtykke fra barnets forældre eller værge.

 

På ansøgningen skal det også fremgå, hvilket sikkerhedsudstyr der specifikt ansøges om. Dette betyder også, at der skal sendes et direkte link til produktet, hvor produktspecifikationer fremgår såsom CE-mærkning. Dette hænger sammen med, at Færdselsstyrelsen skal angive, hvilket alternativt sikkerhedsudstyr, som de giver tilladelse til.

 

Kontakt en forhandler

 

Hvis du har oplevet problemet med, at en person spænder selen op under kørsel, skal du blot kontakte en forhandler af carfix, der kan guide og sælge dig den model, du har brug for til at løse problemet.