Få tilskud når du køber ny varmepumpe

Den 15. oktober 2020 blev det muligt at få tilskud, når man køber en varmepumpe. Hvis du overvejer at skifte enten dit oliefyr, gasfyr, biomassefyr eller din elvarme med varmepumpe, er det en god idé allerede nu at indhente tilbud på varmepumpe. Puljen, du søger for at få tilskud, er nemlig fordelt efter først til mølle-princippet. Husk dog, at du ikke kan få tilskud, hvis du allerede har installeret pumpen. Så indhent tilbud – søg puljen – og så installér varmepumpen!

Luft til luft varmepumpe

Hvis du overvejer at skifte til en luft til luft varmepumpe, gælder den ikke med i kravene for at kunne få tilskud. Men frygt ej! Du kan i stedet søge om håndværkerfradrag, hvis du foretrækker en luft til luft varmepumpe. Håndværkerfradraget er estimeret op til cirka 12.500 kr. pr. voksen i husstanden.

Spar penge ved skifte til luft til luft varmepumpe

Der er mange penge at hente, hvis man udskifter sit varmeanlæg. For et standard parcelhus, der opvarmer med varmepumpe, vil besparelsen være på cirka 3.000 kr. Årligt. Og som en del af klimaaftalen vil det også blive dyrere at opvarme med gas- eller oliefyr fra januar 2021. Derfor vil besparelsen umiddelbart være endnu større herefter.