Hvis du har stået i en situation hvor du skulle nedgrave kabler, ledninger eller rør underjordisk, så er du garanteret bekendt med det enorme arbejder der ligger sideløbende med selve nedgravningsprojektet. Når veje, fortove og cykelstier skal opgraves så bliver det pludselig en proces, der kan koste rigtig mange penge.

Skal veje og fortove opgraves betyder det at, opgaven bliver langt mere omfattende en på en beplantet overflade. Det bliver tilmed langt dyrere for bygherren der skal overse projektet. Bygherren skal stå for den nye tildækning, og de skal dække alle udgifter ift. brolæggerarbejdet på fortovet, vejene, og cykelstierne.

Derfor er en nyere metode for nedgravning af kabler begyndt at vinde terræn blandt danske bygherrer. Nemlig styret underboring.

Hvad er styret underboring?

Styret underboring tager afsæt i No-Dig metoden, hvor man altså, som navnet indikere, undgår at skulle lave deciderede opgravninger ved større renovationsprojekter. Dette betyder, modsat de traditionelle metoder, at man undgår de omkostningstunge poster der ligger i reetableringen af veje, fortove og cykelstier. Foruden omkostningerne for bygherren så er styret underboring også en mere effektiv metode for omverdenen, da man via denne metode undgår større forstyrrelser på veje, hvilket ofte resulteret i trafikproblemer og andre forstyrrelser på og omkring vejnettet. Og som kirsebærret på toppen, så er det også både billigere, hurtigere´, og en mere hensynsfuld måde at arbejde med nedgravningen af kabler, overfor naturen i området..

Metoden går altså ud på, at man kun graver 2 huller. 1 hul til udgravningens start, og 1 hul til udgravningens exit. Herefter anvendes et fjernstyret bor, der graver sig fra den ene ende til den anden. Det er smart, hurtigt, og enormt hensynsfuldt overfor miljø og beboere i nærområdet, hvilket også er grunden til at styret underboring efterhånden er blevet den foretrukne metode indenfor kabelboring, hos samtlige kommuner og statslige aktører på entreprise området.

Hvem kan lave styret underboring?

Styret underboring er som ovennævnt en rigtig smart, og effektiv nedgravningsmetode. Der er få danske virksomheder der kan udføre sådanne opgaver, da det både kræver uddannet mandskab og avanceret graveudstyr. En af de virksomheder der kan påtage sig sådanne styret underboringsopgaver er Danboring A/S. Virksomhedern har over 25 års erfaring med nedgravning af kabler, og de er en af de førende danske virksomheden indenfor brugen af styret underboring. Danboring A/S laver både nedgravningsarbejde for private og statslige aktører, så har du et større nedgravningsprojekt, på byggepladsen, så skal der lyder en stor opfordring herfra til at benyttet sig styret underboring.