Er din varmeregning unødvendigt høj? Eller føler du, at det trækker, når du sætter en hånd foran vinduerne? Så er det måske ved at være på tide, at du får et par nye vinduer.

Lige som alt andet ved dit hus, så vil dine vinduer blive slidte med tiden. Er vinduerne lavet af dårlige materialer, eller har du glemt at vedligeholde dem med tiden, så vil vinduernes nedbrydningsproces med stor sandsynlighed også være kortere.

Det kan være en stor udgift at få helt nye vinduer i dit hus, men der er også gode og mærkbare fordele, herunder:

  • Økonomiske fordele i kraft af det lavere varmeforbrug, da varmen ikke længere vil fise ud af de utætte vinduer
  • Bedre indeklima, da der vil være mindre træk og kulde
  • Forbedring af husets værdi

Hvor meget kan man spare på at udskifte sine vinduer?

Hvor meget du reelt kan spare ved at udskifte dine vinduer, kan være svært at sige. Det afhænger af flere forskellige ting, men jo dårligere vinduer, du har nu, jo mere vil du som udgangspunkt kunne spare ved at få nye vinduer.

Det vurderes, at mange har mulighed for at spare helt op til 30 procent på varmeregning, hvoraf nye vinduer ofte er der, hvor der er mulighed for at spare mest. Har du eksempelvis en bolig på 100 m2 med gamle vinduer fra 1900-1960, og overvejer du at skifte til energimærke A vinduer, kan du spare helt op til 4300 kr. årligt.

Er du kommet frem til, at du skal have nye vinduer, kan du kontakte en professionel tømrer eller snedker. De kan samtidig også rådgive dig om, om du har brug for helt nye vinduer eller om det er muligt at energiforbedre de gamle.