Sourcing inden for serieproduktion er blevet en mere udbredt ydelse for større produktionsvirksomheder. Med skiftende tider inden for intern/ekstern produktion, så er nye døre åbnet for de virksomheder, som har specialiseret sig inden for optimering af at outsource produktion.

 

Hvad er sourcing?

Begrebet sourcing ligger i ordet ”at vælge de rigtige kanaler” til at hente komponenter eller andet materiale, der skal produceres. Når mange serieproduktionsvirksomheder i dag får deres små komponenter produceret eksternt, så kan der være en hel del penge at spare ved valg af de rigtige leverandører. Sourcing-virksomheder sørger altså derfor for at skaffe deres kunder de bedste  produkter forhold til kvalitet og pris.

Sourcingpartnerens job er derfor ikke at producere, men at handle med leverandører på vegne af deres kunder.

Dette gøres typisk på et større globalt plan, da produktion af forskellige komponenter kan variere utrolig meget i forskellige lande. Sourcingydelsen kan derfor være utrolig fordelsagtig i kvalitet og omkostninger for en virksomhed og det kan være essentielt at have en partner til sourcing.

Virksomheder kan altså spare penge på, at lade sourcing-partnere finde den bedst egnede producent af metaldele.

 

En lang række leverandørydelser

Sourcing leverandører kan udføre emner i de fleste typer metaller bla. i stål. De kan også arbejde i de fleste tykkelser af metal mm.  Når der arbejdes med tyndere pladematerialer, så gøres det oftest i koldformningsprocessor.

Eksempler på emner, der kunne leveres af en sourcingpartner kunne f.eks. være trådnet, eller laserskæring af metal.