De seneste år har der været en stor minimering i antallet af sommerfuglearter, hvilket hænger sammen med, at der bliver brugt for meget sprøjtegift og gødning i haverne. Tidligere var det sådan, at der var stor biodiversitet inden for plantelivet, men der ses i dag en tendens til, at marker, skove og haver er meget ensartede, hvilket går ud over sommerfuglen, der har brug for specifikke arter af planter for at yngle og finde føde.

Dette skal du gøre for at indbyde sommerfugle til din have

Disse følgende ting kan du forsøge med, hvis du vil lokke flere sommerfugle til i din have:

  • Drop al gift og gødning der, hvor du vil gøre din have sommerfuglevenlig. Gødning favoriserer bestemte blomster, men du vil gerne have forskellige blomster.
  • Plant nektarrige blomster såsom musevikke, merian og almindelig knopurt, hvilke blomstrer på forskellige tider af året.
  • Lav vinterly til sommerfuglene. De overvintrer f.eks. i brændestabler og lignende.
  • Lad græsset gro. Hvis du gerne vil have et rigt sommerfugleliv i din have, kan du vælge et lille areal, hvor du lader græsset stå. Her får sommerfuglene mulighed for at ligge æg. Slå græsset dette sted 2 gange årligt.

Kontakt en anlægsgartner

Hvis du ønsker flere råd eller hjælp til nogle af ovenstående ting, kan du kontakte din lokale anlægsgartner. Hvis du bor i eller omkring Ebeltoft, kan det være meget nærliggende at kontakte en anlægsgartner i Ebeltoft.