I stålarbejde, svejsning og smedearbejde arbejdes der helt grundlæggende med varmes evne til at bøje og sammensmelte metaller, således de får det ønskede udseende samt funktion. I det følgende afsnit vil der redegøres for, hvad svejsning, stålarbejde og smedearbejde mere specifikt indebærer.

 

Svejsning

Formålet ved svejsning er at skabe én ubrudt enhed ud fra flere som sammensmeltes. Dette kan udelukkende gøres ved hjælp af meget høj varme, som typisk kommer fra en lysbue, hvilket dannes ud fra den elektricitet, som kommer fra svejsetrømsforsyningen.

Normalvis svejser man metaller som stål, rustfrit stål og aluminium. Derudover kan plastik også godt svejses, men her er en lysbue ikke nødvendig, da man kan nøjes med en elektrisk modstand som varmekilde eller blot varm luft.

Den omtalte lysbue kaldes også en svejselysbue og dannes ud fra en elektrisk udladning mellem svejseemnet og svejseelektroden, som smelter den enhed, der skal svejses. Her tilføjes der sædvanligvis tilsatmateriale, som sammen med lysbuen skaber fundamentet for den egentlige svejsning. Spændingen bliver på denne måde meget høj, og faktisk så høj, at elektriciteten visuelt kan ses med det blotte øje, hvorfor der er tale om en reel lysbue. Temperaturen er på flere tusinde grader, hvorfor altså mulighederne er store, når metaller af forskellig art skal sammensmeltes.

 

Smedearbejde

Det samme princip om at udnytte høj varme til at forme metaller benyttes inden for mange undergrupper i smedebranchen. Kort sagt er det arbejdet med jern, der er så varmt, det bliver bøjeligt og herved formbart, hvorved det kan få et helt bestemt look eller måske ny funktion.

Denne branche indebærer alt fra de klassiske guldsmede, som er kendt i folkemunde, til gørtlere, kandestøbere, bøssemagere og sværdfegere, som måske ikke er lige så almenkendt. Fælles for disse undergrupper er, at de arbejder med råmaterialet, jern, som derefter bearbejdes med mange forskellige redskaber alt efter hvilken undergruppe, der er tale om.

 

Ønsker du hjælp med dit stål- eller smedearbejde?

Næsten uanset hvad du skal have fikset, findes der gode udbydere rundt i hele landet. Rustfrit stålarbejde bliver ingen sag, da det er en af de services, som udbydes af HC Skibssmedie og Landsbrugsservice. Her kan du få hjælp i hele Vestjylland, uanset om der er tale om installationer, vedligeholdelse af genbrugsmaskiner, reparationer og meget, meget mere.

Der findes ikke det smede- eller stålarbejde, de ikke kan få bugt med, da de har solid erfaring at trække på med et stort netværk af dygtige og arbejdssomme håndværkere. Firmaet hjælper blandt andet med reparationer på fiskekuttere eller sorteringsmaskiner og kan sågar også give en hjælpende hånd med i landbruget hvis dit skrabeanlæg har brug for det. Desuden kan de også hjælpe til med at vedligeholde maskinerne i produktionen og også hjælpe, hvis der er tale om akut opståede problemer. Virksomheden tilbyder altså omtrent alt hvad der er at finde inden for deres branche og står selvfølgelig til rådighed for et uforpligtende tilbud!