Kunne du godt tænke dig en græsplæne, som ligner en golfbane? Så er det vigtigt, at du sørger for at vedligeholde din græsplæne på den helt rigtige måde året rundt. Mange har den ide, at en græsplæne betyder mindre vedligeholdelsesarbejde, men dette er desværre ikke tilfældet. Vedligeholdelse af græsplæner er et tidskrævende stykke arbejde, og det kræver ofte mere end både staudebede, køkkenhave og terrasse.

Gode råd til vedligeholdelse af din græsplæne

Du skal blandt andet klippe din græsplæne jævnligt, og så skal du sørge for, at du får givet den gødning på de helt rigtige tidspunkter. Her for du et par råd til, hvordan plejer din græsplæne optimalt:

  • Klip græsset ofte, men lidt af gangen og sørg for, at det er omkring 3-4 centimeter højt
  • Brug kun plæneklipper fra sidst i marts til sidst i oktober
  • Giv din græsplæne ekstra opmærksomhed i foråret og efteråret, hvis du gør dette, vil den blive lettere at pleje i mellemtiden
  • Fjern visne blade fra græsplænen om efteråret
  • Vand græsset i tørkeperioder
  • Skær kanten langs din græsplæne 1-2 gange om året. En græsplæne med skårne kanter ser langt mere velplejet ud
  • Giv din græsplæne gødning og evt. kalk, hvis den har brug for det

Få en professionel anlægsgartner til at vedligeholde din græsplæne

Døjer du med problemer med mos, ukrudt, huller, muldvarper eller andet på trods af, at du løbende plejer din græsplæne? Så kan det være, at der er brug for en ekstra indsats for, at den kan komme til at stå pænt og velplejet igen. Du kan derfor med fordel kontakte en kompetent anlægsgartner, som med sine professionelle maskiner og ekspertise inden for havearbejde kan gøre forskellen for netop din græsplæne. Hvis du synes, at der er for meget arbejde med græsplænen og den resterende del af haven, kan du også overlade din græsplæne til en anlægsgartner, som kan sørge for, at den altid står velplejet og indbydende.