Når det nye køkken skal indrettes med køkkeninventar, så findes der en række forskellige overvejelser, som de fleste glemmer i overvejelsesfasen. De fleste bruger tiden på farve- og stilvalg. Skal det være et hyggeligt landkøkken, et stilrent moderne køkken eller et farverigt køkken? Stilen i køkkenet er utrolig vigtig, men placeringerne og målene, som skal gøre køkkenet nemt og praktisk at navigere i, er mindst ligeså vigtigt!

 

Køkkenets vigtige arbejdspladser

I et køkken har du tre vigtige områder, som skal gøre madlavningen lidt lettere. Blandt disse tre har du: Tilberedningspladsen, opvaskepladsen og til sidst kogepladsen. Disser bør oftest stilles parallelt, eller i samme bordplade for at optimere madlavningen mest muligt. Desuden er højden og målene på arbejdspladserne også vigtige.

 

Forskellige former af køkkener

Et køkken kan indrettes i forskellige stilarter, men de kan også indrettes i forskellige forme. Her de fem mest anvendte køkkenformer:

 

Ensidigt køkken: Her opleves hele køkkenet langs én væg. Oftest oplevet i mindre køkkener med begrænset plads.

 

U-formet køkken: Her gøres der brug af hele tre vægge, således køkkenet danner et U. Dette giver ofte køkkenet en rummelighed og øger arbejdspladsen.

 

L-formet køkken: Køkkenet er indrettet ved brug af to sider. Denne indretning er ligeledes med til at øge rummeligheden og arbejdspladsen, men kan ligesom det U-formet køkken, så kan hjørnerne i køkkenet godt gå til spilde.

 

Det parallelle køkken: Dette køkken har to bordplader parallelt med hinanden. Det giver ofte en nem og overskuelig arbejdsplads, når der kokkeres i køkkenet.

 

Køkken inventar

Inventaret kan ofte være svært at vælge. Du overvejer kvalitet, farve og pris, og synes det hele virker en anelse overskueligt, da du finder ud af beslag til køkkenet og er nødvendigt. Heldigvis findes der mange eksperter, indenfor begge områder i dag.

– Held og lykke med projektet!