Har du styr på dine dæk?

Det er måske ikke alle, der ved det, men faktisk er der en rigtig og en forkert måde for dækopbevaring. Nogle måder kan i hvert fald gøre unødig skade og få dine dæk til at ældes og have behov for udskiftning langt før, end hvis de var blevet opbevaret korrekt. Eksempelvis er der forskel på, hvordan man opbevarer hjul og dæk.

Sådan skal hjulene opbevares

Hjulene skal opbevares i et tørt, køligt og mørkt rum. Hjulene skal opbevares stablet i fx et dækstativ, eller de kan opbevares hængende.

Sommerdækkene må ikke opbevares i et fugtigt rum, og vinterdæk bør ikke opbevares i et alt for varmt rum. Dæk uden fælge skal opbevares stående, men her anbefales det dog, at man husker at dreje dem rundt i løbet af sæsonen, så de ikke skævvrides.

Brug professionel dækopbevaring

Husk altid at kontrollere mønsterdybden på dine aflagte hjul, så du er sikker på at være klar til den nye sæson. Vi anbefaler, at der er minimum 3mm. Mønster på dækkene, selvom der ifølge loven kun er et minimum på 1,6mm.

Mange vælger at opbevare deres hjul på et dækhotel for at sikre, at forholdene er de helt rigtige. Leder du efter dækopbevaring i København? Kontakt et af de mange dækhoteller og få opbevaret dine dæk korrekt.