I den moderne tidsalder er det i høj grad en fordel at kunne samle flere funktioner på samme sted. Det sparer tid, plads og dyrebare ressourcer, hvilket i sidste bidrager til en højere effektivitet og bedre resultater. Det er netop denne tankegang som har banet vejen for redskabsbæreren. En redskabsbærer er én maskine med mange muligheder, da den er designet til at bære forskellige redskaber – deraf navnet. Med en redskabsbærer får du altså maskineriets svar på en trofast makker, som året rundt vil kunne udføre adskillige opgaver.

Fordelene ved at bruge en redskabsbærer

Som sagt har redskabsbæreren et væld af funktioner, som strækker sig over hele året – det afhænger blot af, hvilket redskab du monterer på den. Få spulet indkørslen rent eller fejet fortovet hurtigt og nemt. Hvis du har et større græsareal, vil redskabsbæreren gøre det langt nemmere at få trimmet græsset, og når julemånederne triller ind og sneen (forhåbentlig) hober sig op i indkørsler og på vejen, er redskabsbæreren din bedste ven.

Redskabsbærerens lille størrelse gør den også brugervenlig og nem at navigere rundt, da den kommer ind i meget trænge områder, hvor større maskineri ville være nødt til at give op.

De danske redskabsbærere

Redskabsbæreren bruges flittigt i Danmark. Når sneen er faldet i store mængder, ruller en hær af redskabsbærere ud for at rydde vejene; fejningen på torvet foregår oftest på samme måde. Vi kan i sidste ende takke redskabsbæreren for meget, vi måske ellers tager for givet når vi bevæger os ned igennem byen.

Der er også adskillige virksomheder i Danmark som er dygtige til produktionen af redskabsbærere. For eksempel laver Timan A/S redskabsbærere med fokus på komfort, sikkerhed og effektivitet. Til deres model 3400 kan man få redskaber som feje/-sugeanlæg, V-plov, hækkeklipper og centrifugalspreder, hvilket gør deres redskabsbærer til en alsidig maskine.