Fleksibelt og holdbart materiale

Selvom det specielt i udseende afviger fra de klassiske tagsten, der ofte forbindes med et flot og nyt tag, er der altså utroligt mange fordele med tagpap, der gør det yderst tiltrækkende. Tagpap laves i et enormt let og fleksibelt materiale, hvilket gør det meget nemmere og mere sikkert at arbejde med end almindelige tegl eller tagsten.

På trods af navnet laves tagpap dog ikke længere i pap, men i et materiale af polyesterfibre, hvilket ligger til grund både for den styrke og den holdbarhed, tagpap i bred forstand er kendt for. Anvendes og installeres tagpap helt korrekt, vil det under optimale forhold kunne holde i omkring 50 år. Dog er det her en god idé at få hjælp af en professionel, da der ellers er flere svære steder i processen.

Ingen arkitektoniske bindinger

Med det fleksible materiale kommer også en større arkitektonisk frihed i forhold til tagets udseende og udformning. Der findes et væld af forskellige typer tagpap, og der er også mange muligheder i forhold til de forskellige farver, det er muligt at få tagpap i. Derved kan du få et tag, du har sat dit eget personlige præg på, og du er sikker på at kunne finde en type tagpap, der passer til resten af din bolig.

Tagpap kan, under den forudsætning, at der er et fast underlag, bruges på alle tage, så der er god sandsynlighed for, at du også kan få tagpap på dit tag. Dog er det altid vigtigt at undersøge, om der er lokalplaner, der ikke tillader tagpap, hvor du bor.