Den nye trend på det danske ejer- og andelsmarked – hvad er det?

Ja, hvad vil det sige at have et loftrum til beboelse? Kortsagt er det muligheden for at gøre et uudnyttet loftrum brugbart, sådan at nogen faktisk kan bo derinde, men om dette er muligt, afhænger af adskillige faktorer, såsom: husets tagkonstruktion, den gældende lokal og bygningsreglementet mm. At skabe et loftrum til beboelse er altså en unik løsning for ejer- og andelsforeninger, da det kan være ret så dyrt, når ejendommen trænger til nyt tag.

 

Hvilke fordele er der?

I storbyer såsom København eller Aarhus er der ofte loftsrum, der ikke bliver brugt. Ved at få lavet om på det gamle loftsrum, udnytter man alle kvadratmeter i boligen, og giver også beboerne en unik gevinst, som netop er et beboeligt loftrum. Det giver et helt nyt og gratis tag til ejer- eller andelsforeningen, og efter renoveringen får enterprise virksomheden lov til at beholde loftrummet, som de så omdanner til lejligheder og enten sælger eller udlejer. Der er altså fordele for begge parter, og det skaber unikke muligheder for beboerne, at et loftrum også kan benyttes. Både tag, vinduer, varmesystem mm. renoveres, og det giver et helt nyt og unikt liv i loftrummet.

 

Hvordan foregår det?

Loftrum til beboelse i København er f.eks. blevet meget populære, da det er en genial måde at udnytte boligarealerne på. Når en ejer- eller andelsforening indgår i en aftale med enterprise virksomheden, der står for renoveringen, som overtaget loftet helt gratis. Det giver altså flere lejligheder og flere beboere til at deles om de fælles udgifter, som altså betyder en lavere omkostning for beboerne. Enterprise virksomheden klarer alt fra opmålingen til juridiske dele og beregningerne af de nye fordelingstal. Det er altså en let og glat proces, hvor fordelene er tydelige for alle parter!