Smækket ude? Få hjælp af en låsesmed

Det er måske de færreste, der har prøvet det, men de fleste, der frygter det; nemlig det at blive smækket ude og at have glemt sin nøgle. Det er frygteligt at skulle stå og vente uden for sin lejlighed, men når uheldet er ude, er der heldigvis hjælp at hente hos den lokale låsesmed, der både hurtigt og effektivt kan hjælpe dig godt videre.

 

Det er på mange måder en god idé at få fat i en fagmand, når du har låst dig selv ude, og det vil klart spare dig for både tid og eventuelle skader i forsøget på at få låsen op.

 

 

Hvordan foregår en oplukning?

Når du har fået fat i hjælpen, og låsesmeden er kommet frem, vil han typisk først gå i gang med at vurdere, hvad han skal gøre for at få låst døren op. Somme tider skal der blot et enkelt instrument til, og andre gange er det mere kompliceret. Dog vil en låsesmed altid gøre sit bedste for ikke at beskadige døren, og du kan efterfølgende sjældent hverken se eller mærke, at der er blevet arbejdet på din lås.

 

Som regel er det nok for låsesmeden af bruge sit specialværktøj, der på få minutter igen kan få åbnet din dør, men somme tider kan rust eller anden slid på låsen gøre dette mere besværligt, og det kan i visse tilfælde være nødvendigt at udskifte dele af låsen.