Alle kan kalde sig for maler

”Maler” er ikke en beskyttet titel, og alle kan i princippet kalde sig maler. Derfor kan det måske være svært at vide, hvordan man sikrer sig, at malerarbejdet udføres af en professionel.

 

En professionel maler har oftest en svendeprøve

Da ”maler” ikke er en beskyttet titel, og at alle kan kalde sig for maler, er det vigtigt at sætte sig ind i den maler, man hyrer til malerarbejde. De fleste professionelle malere har en teoretisk og praktisk baggrund med sig ind i faget, hvor de har været i lære hos en malermester og har bestået en svendeprøve. Svendeprøven kan siges at være den enkelte malers kvalitetssikring og bevis for egne malerkompetencer. Der er også professionelle malermestre uden svendeprøve.

 

Er du i tvivl, om du har fat i en professionel maler – uddannet elle ej – kan du tjekke CVR-registret og undersøge virksomheden eller spørge den enkelte maler ind til erfaring og tidligere opgaver.

 

Indhent et tilbud fra professionel malermester

Har du brug for hjælp til en maleopgave og vil være sikker på, at malerarbejdet udføres af professionelle fagfolk, kan du indhente et tilbud fra en professionel malermester. Hos en professionel malermester er du sikker på at få udført et ordentligt malerarbejde.