Derfor skal du tilkalde en VVS’er

Der er rigtig mange opgaver i dit hjem, der kræver at få en VVS’er ud for at hjælpe med at løse et problem. Men hvad er det egentlig en VVS’er kan? Og hvornår skal man tilkalde dem? Det kommer der et overblik over her. Faktisk skal man have dem ud i visse situationer, fordi det kræver, at man er autoriseret til at arbejde inden for VVS, nemlig vand, ventilation og sanitet, eller GVS, det vil sige gas, vand og sanitet. Du kan for eksempel finde VVS i Silkeborg og andre steder i landet, der kan hjælpe dig med dine problemer inden for området.

Hvad kan en VVS’er?

Skal du eksempelvis renovere dit badeværelse eller have opstillet et biobrændselsfyr eller naturgas som varmekilde i dit hjem, så er det vigtigt at få en VVS’er ud til at udføre arbejdet. Dette kræver ifølge lovgivningen en autorisering, som gør, at du ikke selv må gøre det. Jobbet omfatter desuden ofte opgaver som installering af røranlæg til varmtvandsforsyning og afløbsinstallering i køkkenet og på toilettet. Det gælder også montering af vandmålere og øvrige apparater, der har med gas at gøre.

Det kan du gøre selv

Hvis du skal renovere dit badeværelse eller køkken, er det derfor vigtigt, at du er opmærksom på, hvilke opgaver du må udføre selv, og hvilke du skal have en VVS’er ud for at få lavet. Selvom du godt selv kan finde ud af at udføre tingene og altså ikke nødvendigvis har brug for en professionel, så er det vigtigt, at du er autoriseret til at udføre opgaverne, før du gør det. Samtidig får du dog også det bedste arbejde lavet ved at få en fagkyndig til at gøre det, da VVS’eres arbejde er omfattet af et kvalitetssikrings-system.