Når det kommer til udskiftning af batteri, kan det godt være svært at bedømme, om batteriet har udtjent sit formål, hvilket dette indlæg bl.a. vil gå i dybden med.

 

Hvor lang tid holder dit batteri?

Der er flere faktorer, der hænger sammen med, hvor holdbart dit batteri er. For det første er det afhængigt af den bil, du ejer, i hvor høj grad at batteriet er blevet udsat for vind og vejr, men også hvordan du kører.

 

Gennemsnitligt holder et traditionelt bilbatteri i cirka 5 år, hvis der er tale om et batteri til en benzin- eller dieselbil. Dette er beregnet ud fra optimale forhold, hvilket vil sige, at batteriet ikke udsættes for kulde i høj grad eller varme temperaturer. Med dette i mente er Danmark altså et gunstigt sted at bo for bilejere, da vi har et tempereret klima.

 

Et tegn på, at det er tid til at udskifte dit batteri, er, at du oplever hyppige problemer med at starte bilen. Hvis dette er tilfældet, er en lappeløsning at få hjælp fra en bil med strøm, hvor der benyttes startkabler til at få gang i bilen med det døde batteri. Alternativt skal batteriet skiftes.

 

Hvordan kan man skifte et bilbatteri?

Af det nedenstående fremgår en guide til, hvordan du selv kan skifte dit bilbatteri:

  • Fjern ledninger fra batteriet (først minus, derefter plus), og lad ikke ledningerne komme i kontakt med bilens karosseri.
  • Når du har afmonteret ledninger, skruer og bolte, kan bilbatteriet løftes af bilen.
  • Sæt derefter det nye bilbatteri i og spænd det godt fast.
  • Monter ledningerne igen (først plus, derefter minus).

 

Det er meget vigtigt, at du har sat dig godt ind i, hvordan dette skal gøres, hvorfor det er vigtigt at have læst bilens manual, set videoguides og andet. Idet denne forbindelse skal du også have indkøbt det rigtige udstyr, og det kan derfor være relevant for dig, at anskaffe dig en batteripolsko af høj kvalitet.