En automatsikring fungerer som en afbryder, hvis formål er at beskytte et elektrisk kredsløb, når den registrerer en fejl eller skade i installationen. Hvis du har tilkoblet for mange elapparater til det samme stik, kan der dermed opstå en overbelastning af det elektriske kredsløb, og du risikerer at brænde kablerne af, hvis ikke du har en automatsikring.

 

Du skal bruge en automatsikring, hvis du ønsker at undgå brændte kabler i dit hjem – hvilket de fleste har interesse i. Med en automatsikring undgår du altså en for høj strømføring i samme stikkontakt. Automatsikringen sørger for, at der ikke løber mere strøm gennem dine kabler, end hvad de kan holde til.

 

Hvilken type automatsikring skal jeg bruge?

Typen af automatsikring, som du skal bruge, afhænger af, hvad den skal bruges til, og det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på følgende:

  • Den forventede belastning på tilslutningsstedet
  • Det maksimale kortslutningsniveau
  • Det mindste kortslutningsniveau
  • Automatsikringens karakteristik

 

Der findes tre typer af karakteristikker for automatsikringer: B-, C-, og D-karakteristikker. Disse har forskellige kortslutningsudkoblinger, der bestemmes af mærkestrømmen. I forbindelse med den enkelte karakteristik, er det særlig vigtigt at være opmærksom på automatsikringens minimumskortslutningsniveau. I tilfælde af en fejl i installationen, er det nemlig vigtigt, at det ikke kun er overbelastningsdelen, der aktiveres, men også kortslutningsdelen i automatsikringen, så personer og materiel beskyttes i tide.

 

Find den rette automatsikring her

Det er en smule teknisk at finde den rette automatsikring. Er du i tvivl om, hvilken type automatsikring, der er den rigtig for dig, så kan du ringe og få hjælp og vejledning til dette hos Elteco. Hos Elteco er der et stort udvalg af automatsikringer, og de hjælper dig hellere end gerne med at finde den rette.