Rigtig mange danskere vælger at bruge naturgas som deres primære energiløsning. Naturgas består af en række forskellige gasarter, som udvinder energi ved opvarmning. I Danmark er vi så heldige at have naturgas i vores undergrund, hvilket gør, at vi nemt kan bruge naturgas som energikilde.

Naturgassen afbrændes og ledes via gasledninger sikkert videre, så der ikke slipper gas ud i atmosfæren og dermed skader ozonlaget. Ved gasfyr skal man regelmæssigt have et eftersyn, der sikrer, at fyret ikke lækker. På den måde sikrer man, at fyret er sikkert for beboerne og for miljøet.

Stabil og billig løsning

Med naturgas får du en energikilde, der ligger meget lavt i omkostninger – tilmed er det også en løsning, du kan forvente at være stabil. Alle, der bor i et område, hvor der er lagt naturgas ind, kan få det i hjemmet. Er der naturgas i området, er installationen af fyret i dit eget hjem meget nem.

De fleste husstande i Danmark kan få naturgas. Det er for det meste på nogle af de danske øer, at der ikke er naturgas. Sørg derfor for at undersøge dit område ved at indtaste din adresse på din lokale energileverandørs hjemmeside.

Slip for besværet

Ved et gasfyr skal du ikke bekymre dig om at anskaffe gas. Gassen leveres direkte til din adresse gennem ledninger i jorden, så du ikke behøver at holde øje med forbruget og være opmærksom på, hvornår du løber tør.

Med naturgas er du også sikret en måde, hvorpå du udleder mindre CO2 end ved eksempelvis et oliefyr. Har du spørgsmål til naturgas, kan du sparre med din lokale leverandør.