Sådan virker en affugter

En helt traditionel forklaring på, hvordan en affugter virker, er, at den udnytter forskellen på varme og kulde til at skabe et indeklima med en mere behagelig tør luft. Det vil blandt andet sige, at varme er en nødvendig præmis for at affugtningen kan foregå mest effektivt.

 

Affugtere fås i mange forskellige modeller med nye og gamle mekanismer, ens er dog for dem alle – eller i hvert fald langt de fleste – at affugteren suger den fugtige luft ind i maskinen gennem et støvfilter, hvor luften rammer et kølelegeme. Fugten fra luften vil binde sig som kondens til kølelegemet med det resultat, at der ud af affugteren kommer en tør luft.

 

Vælg den rigtige

Det er ikke nødvendigvis helt ligetil at finde den rigtige affugter. Først og fremmest skal du selv afklare, hvilke behov du har, og hvordan en affugter bedst kan møde disse. I denne sammenhæng har størrelsen faktisk en betydning for, hvad du får ud af affugteren. En lille kan klare mindre midlertidige behov og de større affugtere har en klart større og bedre kapacitet.

 

En affugter er selv-regulerende og vil derfor selv slukke og tænde igen, når luftfugtigheden er for høj. Derfor behøver du ikke være bange for energi- og strømslugende affugtere.

 

Invester i en affugter af god kvalitet, som kan holde længe – det vil uden tvivl være de ekstra penge værd!

 

Køb hos en professionel forhandler

Hos KGK finder du et stort udvalg af professionelle affugtere, der kan sikre dig et godt indeklima på værkstedet, på kontoret eller hjemme i privaten. KGK tilbyder et stort udvalg med affugtere med forskellig kapacitet, så du kan finde en, der netop passer til dine behov. En professionel forhandler som KGK vil kunne rådgive dig i valget af en affugter og skabe det bedste match for dine behov.