Inden du påbegynder ansøgningen til et synsmandskursus, kan det være værd at overveje, hvad en synshal gavner med, hvad de laver til dagligt, og hvordan man bliver autoriseret synshal. En synshal er en central af sikkerheden hos den private trafik. Hver dag bliver masser af biler testet for, om de lever op til standarden til biler. Du bidrager som synshalsmedarbejder til en mere sikker trafik. Er du desuden en stor bilentusiast, kan du få rigtig meget glæde ved dagligt at komme i kontakt med alle mulige former for personbiler, traktorer, lastbiler, motorcykler og alt med en nummerplade og en motor. Det betyder også, at du kommer i kontakt med mange nye spændende mennesker undervejs, som måske har lyst til at snakke maskiner.

 

Synshallers retslige opgaver

Udover den hyggelige dagligdag skal en synshal også sørge for bestemte services: periodisk syn og tekniske tjenester. Et periodisk syn er det tjek, som bliver lavet på biler inden for et bestemt tidsrum for at sikre, at alle vitale dele er funktionsdygtige. Det gælder både bremser, motor, udstødning, airbags og alt i mellem. Det er samtidig også tidspunktet, hvor du som medarbejder skal køre rundt i bilen. Så er der den tekniske tjeneste. En teknisk tjeneste er noget, som udstedes til den enkelte synshal. Det er en funktion, hvor virksomhed bliver godkendt til at overvåge og kontrollere bestemte nationale køretøjer. Det er derfor en stor ære for en synshal at være stillet til tekniske tjenester.

 

Hvordan bliver man autoriseret synshal?

En synshal, som skal udføre en teknisk tjeneste, er nødsaget til at blive godkendt. En ansøgning til Autocert samt et synsmandskursus er den eneste måde, hvorpå du kan syne alle biler inden for de normer, som opstilles inden for trafikstyrelsen. Derfor skal du sørge for at have de nødvendige papirer med, når du skal i gang med at ansøge.