En smed er ikke bare en smed!

Det at være smed kræver måske faktisk mere, end du måske lige går og tror, for som smed skal du kunne arbejde koncentreret, være kreativ og have øje for detaljen. Man kan faktisk specialisere sig indenfor mange grene af smed-faget, og der er faktisk mere diversitet i smedearbejde, end du måske forestiller dig.

 

Fælles for al smedearbejde

Alle smede arbejder i metal eller stål. Alle smede har været på det samme grundforløb og dernæst specialiseret sig. Alle smede har både erfaringer med fremstilling, reparation og vedligeholdelse af produkter lavet af stål og metal. Alle smede har på deres uddannelse også stiftet bekendtskab med bearbejdning af plast foruden metal og stål.

 

Forskellene på svejser, klejnsmed og maritim smed

Der findes et hav af specialer indenfor smedearbejde. Først er der den klassiske smed, der bearbejder metal og stål. Dernæst, en svejser der arbejder med mere avancerede svejseteknikker. Der findes også en klejnsmed, der er specialiseret i at fremstille små og store konstruktioner i jern og metal. En maritim smed minder om klejnsmeden, da de begge kan arbejde med store metal- og stålkonstruktioner. Den maritime smed er dog specialiseret ekstra i skibe og maritimt udstyr. Der findes også en rustfast smed, der er ekspert i at arbejde med rustfrie metaller. Sidst findes der en energiteknikker, der er specialiseret i rør og anlæg.