Hvilke opgaver varetager en blikkenslager?

En blikkenslager og en VVS-installatør bliver tit forvekslet, og dette gøres nu også af en ganske god grund. Man kan sige, at en blikkenslager står for alt det arbejde, der skal udføres uden for husets fire vægge, hvor en vvs-er klarer opgaverne, der foregår indendørs. En blikkenslager arbejder altså med opgaver, der har med inddækninger, facader og tagrender at gøre, hvor VVS som bekendt står for varme/ventilation, vand og sanitetsteknik.

Hvad kan og må jeg selv gøre?

Har du skruet hænderne godt på, og er du interesseret i at lave gør-det-selv arbejde på dit hus? Der er nogle ting, du helt sikkert selv kan stå for uden at skulle kontakte en professionel blikkenslager, hvis du godt kan lide selv at have fingrene med i byggeprojekterne.

Mindre opgaver som udskiftning af tagrender, tilslutning af gulvvarme eller etablering og opsætning af faskiner til tag- eller overfladevand kan du sagtens klare selv, såfremt du har interessen til at sætte dig ind i, hvordan det gøres korrekt. Dog må du ikke selv lave nogen form for kloaker, nye VVS-installationer eller ændringer på centralvarmesystemet eller eksisterende brugsvandsanlæg.

Få hjælp af en professionel blikkenslager

Nogle opgaver er altså for komplekse eller kræver for meget fagviden til, at det er noget, du derhjemme bare selv kan klare. Der findes endda regler om, hvad du må selv må udføre som gør-det-selv entusiast, og om hvornår det er lovpligtigt at få en autoriseret blikkenslager eller VVS-installatør til at udføre opgaven. Derfor er det en rigtig god idé at kontakte en professionel blikkenslager, hvor du altid er garanteret et flot resultat, hvor opgaven ligger trygt i professionelle hænder, og hvor du som forbruger har reklamationsret, skulle der være gået noget galt.