Overvejer du at få fældet et træ, har det sikkert betydning, hvad det vil komme til at koste. Der er mange forskellige parametre, der spiller ind, og det kan variere fra træ til træ. I sidste ende handler det om, hvor lang tid, det tager at fælde træet.

Forskelle parametre spiller ind på prisen

De forskellige parametre, der har betydning for, hvad det koster at få fældet et træ, er blandt andet:

  • Adgangsforhold
  • Hvor mange træer, der skal fældes
  • Hvor højt træet eller træerne er
  • Hvad der efterfølgende skal gøres ved grenaffaldet

Adgangsforhold har betydning for prisen, da der er stor forskel på, om træet står for sig selv, og derfor kan ligges ned i et hug, eller om det i stedet står blandt en masse ting, der kan gå i stykker, således at man skal være ekstra opmærksom, eller at det bliver nødvendigt at beskære træet over flere omgange. Dette gør opgaven større og sværere, og derfor vil det selvfølgelig også have betydning for den pris, du vil skulle betale.

Bortskaffelse af det grenaffald, der kommer af en træfældning, kan være med i prisen. Du kan også vælge selv at beholde grenaffaldet til fx brænde, hvorved prisen på træfældningen også vil blive billigere.

Indhent tilbud fra forskellige firmaer

Som privat boligejer kan det være svært at finde ud af, hvad der egentlig er en god pris på træfældning, og for at undgå at blive snydt, kan du med fordel indhente gratis uforpligtende tilbud fra flere forskellige firmaer.