Hvad ved du om svejsning?

Det er helt sikkert de færreste personer, der har en indgående viden om svejsning. Det er nemlig som regel rimeligt afgrænsede brancher og jobs, der beskæftiger sig med svejsning. Alligevel har det en stor betydning for bygningskonstruktioner, at der er brugt den rigtige svejsemetode, og netop derfor bruger mange ingeniører deres arbejdstid på at udregne hvilke bygningskonstruktioner, der har behov for hvilken type svejsning, for at de holder mest optimalt.

Til de der gerne vil vide mere om svejsning, har vi lavet et kort indlæg om, hvad forskellen på to af de nuværende svejsemetoder, TIG- og MAG-svejsning, er.

 

TIG- og MAG-svejsning – hvad er forskellen?

MAG-svejsning er én af de mest anvendte i hele Vesteuropa, USA og Japan. MAG står for Metal Aktiv Gas og er en CO2-svejsning, der både kan bruges til stål, rustfri stål og aluminium. Denne type svejsning laves altid med tilsætning af tråd.

TIG er en svejsemetode, der specielt klarer sig godt ved høje temperaturer. Her anvendes nemlig en Wolframelektrode, der ikke smelter under svejsningen. TIG står for Tungsten Inaktiv Gas og benyttes oftest på særligt tynde og fine materialer, da denne metode er meget mere præcis. Den kan anvendes på alle svejsebare materialer, men bruges sjældent, hvis ikke det er nødvendigt, da det også er en dyrere metode.