Skal jeg bruge en tømrer eller en snedker?

Hvis du står overfor et byggeprojekt som indeholder træarbejde, er der en chance for, at du nu studser over, hvilken type håndværker du skal hive fat. For der findes både tømrere og snedkere – men hvad er forskellen? De arbejder trods alt begge med træ, så hvad er det helt præcist, som adskiller dem?

Det grove arbejde og detaljerne

I store træk kan det forklares relativt simpelt: forskellen ligger i størrelsen på arbejdet. En tømrer er nemlig ansvarlig for de større og mere strukturelle konstruktioner. Dette drejer sig om gulve, vægge og tage – alt det, der danner selve bygningen.

Snedkeren står derimod for detaljerne, dvs. døre, vinduer, lister og mere. Der findes også møbelsnedkere, som står for – som navnet antyder – konstruktion eller reparation af møbler.

Det handler om at finde den rette håndværker

Selvom man kender til denne forskel mellem tømrere og snedkere, kan det stadig være en jungle at finde rundt i branchen for træarbejde – især fordi, at mange tømrere kalder sig begge dele. Derfor er det vigtigste i sidste ende blot, at man finder en dygtig håndværker til det arbejde, som man står foran.