Kend forskel på en blikkenslager og en VVS’er

Det er ikke altid nemt at holde styr på diverse forskellige brancher og arbejdsområder, der er tilknyttet forskellige jobtitler eller uddannelser, og hvad de alle sammen egentligt beskæftiger sig med. Mange har eksempelvis udfordringer med at adskille de forskellige håndværkerfag fra hinanden, og mange har derved en tendens til at blande de forskellige håndværks’ genstandsfelter sammen. Blikkenslager- og VVS-arbejde forårsager særligt meget sammenblanding, så for én gang for alle at kunne mane forvirringen til jorden, giver vi dig her denne klare forklaring på, hvad de to typer af håndværk indebærer.

Overordnet set ligger forskellen på de to håndværk i, at en blikkenslager som regel tager sig af opgaver udenfor, hvor en VVS-installatør beskæftiger sig med opgaver indendørs. Selvom en blikkenslager og en VVS’er har samme grunduddannelse, er der dog væsentlige forskellige i, hvilke opgaver de arbejder med til daglig, hvilke vi dykker ned i nedenfor.

Hvad laver en blikkenslager?

En blikkenslager laver opgaver, der blandt andet har med inddækninger, tagrender og facader at gøre, og her er det nok særligt vigtigt at lægge tryk på ordet ”blik” i blikkenslager for at kunne lave sig en huskeregel. Blikkenslagerfaget udspringer faktisk også af smedefaget, hvilket giver god mening, da det ofte har med konstruktioner af blandt andet tagrender og nedløb at gøre. Blikkenslager- og VVS-opgaver har, når det kommer til stykket, faktisk ikke det store med hinanden at gøre.

 

Hvad laver en VVS’er?

VVS står for Varme/Ventilation, Vand og Sanitet og har derfor med installationer, der både har med vandrør, varmekilder og ventilation at gøre. En VVS’ers opgaver vil da typisk foregå på badeværelset eller eventuelt i bryggers og køkken. Måske det er på grund af det smalle overlap med vand og tagrender, der kan forvirre mange, måske det blot er fordi, de aldrig rigtigt har brugt hverken en blikkenslager eller en VVS’er. Uanset hvad er det vigtigt at kende forskel, så man kan kontakte den rigtige håndværker til de rette opgavetyper.