Lige siden det blev lovpligtigt i 1998, har alle biler fået startspærre monteret i bilen. Det betyder, at det er blevet meget sværere for biltyve at stjæle. Det skyldes, at startspærrer er meget mere komplekse end før, hvor man kun havde en nøgle til at tænde en bil. Det er heldigvis ikke længere tilfældet – hvis en biltyv skal stjæle din bil, er det nødvendigt at anskaffe sig den eneste bilnøgle, som er udstedt til bilen. Det skyldes, at den nøgle kan transmittere et signal, som giver adgang til bilen og dens tænding.

Hvordan fungere en Startspærre?

Startspærre fungerer sådan, at bilen, motorcyklen eller lignende har fået en anordning monteret. Denne anordning lukker af for hele systemet, hvorfor du ikke kan starte bilen – deraf navnet. Dog er der én ting, som kan: en transmitter indbygget i nøglen, som sender en kode til startspærre. Startspærre kan derfor vide, at det er ejeren, som vil starte motoren. Det giver startspærren så tilladelse til. På den måde kan du være sikker på, at din bil er sikkerhed.

 

Det eneste du skal være sikker på, er at du ved, hvor din nøgle er henne. Denne nøgle er den eneste måde, du kan bruge din bil. Det betyder, at hvis du smider den væk, er du nødsaget til at tage bussen. Desuden er startspærren kun tilkoblet den enkle nøgle, så det er nødvendigt at kode en ny nøgle, der passer til. En bilnøgle med startspærre er din adgangsbillet, og hvis du mister den, har du mere eller mindre skudt dig selv i foden. Heldigvis kan Dani hjælpe dig. De sælger bilnøgler med kode, så du kan være sikker på, at din bils startspærre er effektiv,  og du er den eneste, som kan komme ind.