Hvis du bor inde i den travle by og godt kunne ønske, at udelivet var en smule tættere på, er den lille franske altan muligvis den oplagte løsning for dig.

En fransk altan er kendetegnet ved at være en dør mod det fri, der kan åbnes indad. Ved at vælge den franske altan får du en dør, der kan åbnes ud i det fri, der er afskærmet af et gelænder. Du får herved mulighed for at åbne mere op for den friske luft i din bolig, hvilket både vil have en positiv indflydelse på lysindfaldet samt klimaet i din bolig. Du skal dog være opmærksom på, at den franske altan godt kan være besværlig at rengøre.

Hvad er en spansk altan?

Den spanske altan er meget lig den franske altan, hvor forskellen ligger i, at den spanske altan har en lille repos, du kan træde ud på. Gulvpladsen på den spanske altan differentierer sig meget fra altan til altan, men der er typisk kun plads til en potteplante og en taburet, da pladsen er meget begrænset.

Fordelen med den spanske altan og den franske altan er, at de typisk er lettere at få byggetilladelse til i forhold til mere traditionelle altaner, hvorfor det i nogle tilfælde kan være den oplagte løsning.