Er du ikke helt skarp på, hvad man egentlig bruger bolte? Eller hvad forskellen på bolte og skruer er? Læs med her og find ud af, hvad der er værd af vide om bolte, skruer og forskellen herpå.

En bolt har et stort hoved og et langt skaft med et udvendigt gevind, således at man nemt kan spænde en møtrik på bolten. Der findes overordnet set to forskellige typer af bolte, herunder maskinbolten og bræddebolten. Maskinbolten har et sekskantet hoved, imens bræddebolten har en flad skive oven på det sekskantede hoved. Du kan med fordel bruge bolte i de tilfælde, hvor almindelige skruer eller søm simpelthen ikke er stærke nok. Bolte er nemlig særdeles kraftige, og begge typer af bolte kan holde til væsentligt mere end almindelige skruer og søm.

 

Forskellen på bolte og skruer

Forskellen på bolte og skruer er først og fremmest, at bolte kan modstå større belastning og derfor kan holde til mere end skruer kan. Bolte spænder tingene sammen og materialerne kan derfor ikke arbejde særlig meget, hvilket gør, at tingene sidder bedre sammen. Skruer og bolte anvendes altså på forskellige områder. Derudover ser skruer og bolte også forskellige ud. Skruer er oftest en del mindre end bolte, og strukturen er forskellig. Du kan eventuelt besøge dit lokale byggemarked, hvor de kan fortælle dig mere om, om det er skruer eller bolte, der vil være mest fordelagtigt at bruge til netop dit projekt.

 

Hvor køber man bolte?

Der findes rigtig mange forskellige typer af bolte, som kan bruges til mange forskellige slags formål. Hvis du leder efter en helt speciel type af bolte, som du skal bruge til noget helt specielt, er det ikke sikkert, at dit lokale byggemarked ligger inde med netop den type. Det kan være, at de skal bestille den hjem inden, så giv dem et kald og hør, hvad de ligger inde med af bolte.