Står du med et projekt, der kræver murerarbejde? Du kan enten vælge at kaste dig ud i at gøre det selv, eller du kan hyre en kvalitetsbevidst murermester til at gøre det for dig. Dette afhænger blandt andet af projektets omfang. Er du erfaren inden for området, og har du før kastet dig ud i lignende udfordringer, kan det godt virke som den nemmeste og billigste løsning at gøre arbejdet selv. Men murerarbejde er ikke altid så lige til, og det kan være en god ide at få hjælp af en professionel. Få her et overblik over, hvad du kan klare selv, og hvad der er bedst, at en murermester gør.

Det kan du gøre selv

For det første er der nogle lovmæssige regler, du skal forholde dig til, inden du går i gang med dit næste murerprojekt. Det er derfor en god ide at orientere sig om disse på forhånd. Derudover bør du være realistisk omkring projektets omfang. Hvis du mangler erfaring og står over en omfattende opgave, bør du overveje at få professionel hjælp. Du kan dog godt kaste dig ud i at mure mindre ting, som for eksempel ikke-bærende vægge, trapper, grillpladser, kældervægge og lignende. Det kan være en god ide at rådføre sig med en fagmand, inden du begynder, så du er sikker på at gøre det rigtigt.

Det bør en murermester gøre

Selvom der er mange murerprojekter, som du selv kan udføre, så er det ofte en fordel at hyre en professionel murermester til at lave de helt store projekter. Det kan for eksempel være bærende vægge eller en tilbygning til dit hus. På den måde er du sikker på, at hele forløbet foregår i henhold til lovgivningen, samt at resultatet bliver uden fejl.