Hvis du går med en lille drøm om at blive vikar i virksomheder, vil denne artikel gå i dybden med de fordele og ulemper, der er forbundet med jobbet som vikar.

Stor fleksibilitet

Hvis du har sådan en personlighed, der er glad for alsidighed og det at prøve en masse forskelligt, kan det meget vel være noget for dig at tilmelde dig et vikarbureau. Dette hænger sammen med, at vikarjobbet tillader dig at komme ud på en masse forskellige arbejdspladser, hvor du har mulighed for at se, om de forskellige jobs er noget for dig. Derudover har du desuden friheden til selv at vælge bl.a. hvor, hvornår og hvor meget, du gerne vil arbejde. Du vil typisk dog blive tilbudt en mindre kontrakt på f.eks. en uge, hvor den pågældende virksomhed netop ved, at de kommer til at mangle arbejdskraft.

Grunden til, at virksomheder vælger at benytte sig af vikarer, skal findes i, at der kan være perioder med stor travlhed, hvor du som vikar i denne perioder hjælper virksomheden med at sikre, at den kører med fuld kapacitet. Hvis virksomheden bliver glad for dig, og de skal have ansat medarbejdere, vil der også være mulighed for at blive ansat der. Normalt når man bliver ansat på en ny arbejdsplads, er der mange usikkerheder, men disse er altså eliminerede, når du allerede har afprøvet jobbet hos virksomheden som vikar.

Hvad kan være problematisk ved vikarjobbet?

Det, der kan virke problematisk for folk, der har været vant til fast job, er, at man skal være meget omstillingsparat som vikar. Idet du kan komme ud for kun at skulle være på en arbejdsplads få gange, skal du altså indstille dig på, at det ikke er sikkert, at du får lov til at vende tilbage. Derudover skal du også være indstillet på, at vikarbureauet ringer med en opgave, du skal kunne tage med meget kort varsel.