Den danske vinter kan bringe kolde temperaturer med sig. Her kan du få brug for at tænde op i din brændeovn. Det skaber både varme og hygge i hjemmet i en ellers mørk tid, hvor lyset udenfor næsten kan være ikke-eksisterende. Men hvordan tænder du egentlig bedst op i din brændeovn? Er der nogle bestemte ting, du bør være opmærksom på, inden du forsøger at skabe hygge i dit hjem med lidt levende ild? Det kan du få nogle råd til her, så du fremover er sikker på at gøre det korrekt.

Følg disse råd for korrekt optænding

I det følgende får du en liste med nogle gode konkrete råd til, hvordan du tænder korrekt op i din brændeovn. Følg dem, så du er sikker på at gøre det rigtigt og sikkert:

  • Sørg for at bruge tørt og rent træ til at tænde op med. Er det for vådt, kan du risikere, at forbrændingen ikke udføres ordentligt. Det medfører desuden mere forurening i luften.
  • Forbrændingen skal have luft nok, indtil flammerne er blevet lyse. Først da kan du skrue ned for lufttilførslen. På den måde undgår du, at gasser og usunde partikler frigives under forbrændingen.
  • Når du tænder op, bør du lægge kløvet brænde nederst, mindre pindebrænde øverst og derefter optændingstabs ind blandt pindebrændet. Fyld op med kløvet brænde, når flammerne begynder at gå ud.

Følger du ovenstående råd, opnår du den bedst mulige forbrænding.

Fokus på selvregulerende brændeovne fremover

Mange er i dag blevet opmærksomme på den høje forurening, som brændeovne kan medføre. Derfor er de nye selvregulerende brændeovne kommet på markedet. Disse brændeovne sørger selv for at regulere lufttilførslen under forbrændingen, så du hele tiden har den mest optimale forbrænding. Det er blevet spået af mange inden for branchen, at selvregulerende brændeovne vil fylde mere og mere i de kommende år for at gøre fyring med brændeovne mere miljørigtigt.