Hvad er den rigtige belysning i hjemmet?

I indretningen af dit hjem – eller arbejdsplads – er det nemt at fokusere på møbler og deres æstetik, men ofte overser vi egentlig vigtigheden af belysningen. Du overvejer nok designet af lampen, men placeres den efter dine reelle behov, og giver den det rigtige lys? Belysningen er nemlig med til at skabe karakteren i rummet og kan være faktor for bedre indeklima! Vi glemmer nok alle sammen, hvor hurtigt atmosfæren og trygheden kan ændre sig i et rum, hvis belysningen bliver lidt for dyster – derfor er lys vigtigt!

Hvilke typer lys?

Hvert værelse kan have sine egne krav til, hvilket lys der vælges, afhængigt af størrelsen af rummet og den ønskede effekt, som belysningen skal have. På soveværelset kunne det f.eks. være en god ide med væglamper med direkte lys, men også måske en pendel med noget diffust lys – det direkte lys kan godt blive for kraftigt, hvis du en aften blot ligger og læser en bog. Køkkenet kræver rigtig godt lys, både direkte og indirekte – her er funktionen over designet afgørende. Du skal f.eks. helst ikke skygge for dig selv, når du står og arbejder i køkkenet. Listen fortsætter, og det vigtige er blot, at I får skabt den ønskede stemning i det ønskede rum vha. belysningen, som er gennemtænkt!

Søg råd fra en professionel

Er du i tvivl, kan du altid søge hjælp hos en professionel til lysinstallation. De har styr på de forskellige lysslag, typer af lys, lumen, farver, materialer osv., der alt sammen er med til at skabe den ønskede stemning i hjemmet. Det skal de nok klare!