En gulvafhøvling kan gøre en utroligt stor forskel for dit slidte trægulv. Har du overvejet, hvad der gemmer sig under de slidte planker? Med en gulvafhøvling kan du få lyse, friskslebet gulve, som du med garanti bliver glad for. Følg med her, hvor vi guider dig til, hvordan du bedst muligt sliber dit eget gulv.

Få et nyt gulv til billige penge via disse 3 steps

Hvis du har flere rum, der trænger til en gulvafhøvling, kan vi anbefale dig at leje en gulvafsliber. Det gør arbejdet meget nemmere og resultatet bedre. Ellers kan du også sagtens foretage afslibningen med en stor båndslibemaskine. Her er det vigtigt, at du har slibebånd i de forskellige korn.

Sådan får du det bedste ud af gulvafslibningen:

  1. Start med at slibe gulvet med slibepapir med grove korn. Jo lavere tallet på slibepapiret er, jo grovere er det. Vi kan anbefale omkring 16 til 24. Det grove papir er effektivt til at fjerne det øverste lag af gulvet, snavs og andet skidt.
  2. Når du har udført grovslibningen, kan du fortsætte med en slibning med korn i størrelsen 40-60.
  3. Afslut med fine korn. Du kan selv vælge, hvor fint det skal være. Korn på 80-100 vil være optimalt, så du får det bedste ud af dit nye gulv.

Huske slibeolie til malede gulve

Et godt råd er, at du bør bruge slibeolie på dine gulve, hvis du har lakeret og/eller malet trægulvet. Olien smører du ud på gulvet, før du begynder med afslibningen. Olien sikrer, at du ikke ødelægger slibebåndet.