Den største forskel, der findes på stål- og alufælge, er udseendet på dem. Ved at vælge alufælge fremfor stålfælge, vil udseendet typisk være lige det flottere. Derudover er det også forskel på vægten af de to slags fælge, hvor stålfælgen er lidt tungere end alufælgen, og man taler derfor om, at der evt. kan ligge en brændstofbesparelse i at vælge alufælgen fremfor stålfælgen. Dog kan det diskuteres, om det er tilfældet, da forskellen på vægten i de fleste tilfælde er ubetydelig lille.

 

Traditionelt set er tendensen, at folk vælger stålfælgen til vinterdæk og alufælgen til sommerdæk, da stålet ikke tager skade af salt på vejene i samme omfang, som alufælge gør.

Også hvis du kører på ikke-asfalterede veje, skal du vælge stålfælgen, da den er klart mest robust. Også hvis stålfælgen ruster, er det altså kun overfladen af fælgen, der bliver beskadiget, hvorfor din kørsel ikke bliver påvirket.

 

Hvilke fordele og ulemper er der forbundet med at vælge alufælge?

 

De fleste træffer beslutningen om at vælge alufælge i forbindelse med bilens udseende, da det er muligt at montere alufælge med bredere dæk, større fælge og lavere dæk, hvilket giver bilen et mere sporty udtryk.

 

Dog skal det nævnes, at alufælge generelt er mere krævende i forhold til rengøring, hvilket afskrækker nogle fra at vælge alufælge, men alligevel hvis man anvender en god fælgevoks, kan det meste snavs, der ophober sig på fælgen, skylles af under vask af bilen.

Derudover bliver alufælge også forholdsvist let ridset, og hvis der kommer væske ind i malingskrammeret, korroderer fælgen og bliver meget ustabil. Dertil skal det også siges, at alufælge i mange tilfælde er svære at reparere og i nogle tilfælde umulige.

 

Kontakt en dygtig forhandler af alufælge og dæk

Hvis du mangler nye fælge til din bil, skal du blot kontakte en forhandle, der kan give dig kyndig vejledning med på din vej efter de bedste fælge for dig og din bil.

Hvis du er bosiddende i Vejle-området, så hvorfor ikke finde en forhandler, der sælger alufælge i Vejle.