Graffiti er ikke et unormalt syn i bybillederne rundt omkring i landet. Og selvom det kan være kunstnerisk, så er det også både besværligt og skadeligt for de overflader, som det er sprayet på. Derfor er det vigtigt at få det fjernet så hurtigt som muligt. På den måder sikrer du, at den pågældende overflade ikke tager skade af hærværket, og at den kommer til at se ud som før fjernelse af graffiti.

Det kan du selv gøre

Der findes flere måder, hvorpå du selv kan fjerne graffiti fra bygninger. Det gælder dog om at være hurtigt ude, da det ellers kan blive sværere at få helt af. Desuden kan overfladen tage mere skade, jo længere det får lov at sidde. Derfor er det vigtigt at fjerne det så hurtigt som muligt. Er det sprayet på en bil eller lignende, bør den flyttes ind i skyggen, så det bliver lettere at få af. Hvis du vælger selv at forsøge at fjerne graffitien, kan du købe en stærk eller en mildere graffitifjerner, afhængigt af om overfladen kan klare det, eller om den er følsom. Spul overfladen rent med varmt vand og rens efter.

Derfor skal du få professionel hjælp

Selvom det lyder nemt at rense graffiti selv, så er den bedste løsning at få en professionel til at gøre det. På den måde er du sikker på at få det hele af, samt at det bliver gjort på den bedste måde, så overfladen ikke ridses eller ødelægges. Du kan risikere at gøre problemet værre ved selv at forsøge, da dette kun vil gøre det endnu sværere for rengøringsfirmaet at få det af. Hvis du ikke har det korrekte udstyr, er det derfor bedst at kontakte en professionel, der kan hjælpe med at rense graffitien af.