Hvad er godstransport?
Godstransport indbefatter at flytte gods fra et sted til et andet sted. Det er altså gods og ikke mennesker, som transporteres. Gods opdeles i to typer: letgods og sværgods. Letgods er gods som vejer mellem 100 og 1000 kilo, er let at håndtere og hvis størrelse ikke er over fem kubikmeter. Sværgods er alt det gods, som ikke går under kategorien letgods: altså alt gods som vejer mere end 1000 kilo, er større end fem kubikmeter, samt er svært at håndtere. Desuden inddeles gods efter, hvilken fragtform, det transporteres i. Derfor skelner man også mellem stykgods, containergods og styrkegods. Post Danmark og Danske Fragtmænd transporterer letgods, da de fleste forsendelser i Danmark hører under denne kategori. Ved transport af sværgods, er det nødvendigt at kontakte en speditør eller en vognmand.

Regler for godstransport
Det er vigtigt at kende til reglerne for godstransport. Varebiler, som anvendes til firmakørsel, skal være registreret hos Motorstyrelsen. Eksempler på firmakørsel er: håndværkere som transporterer materialer ud til deres virksomhed eller byggeplads, cafeer og restauranter som udbringer mad, butikker som leverer varer til kunder, og virksomheder som transporterer gods ud til kunder. Desuden gælder, at varebilsvognmænd skal have en varebilsvognmandsuddanelse, samt at chauffører skal have et varebilschaufføruddannelsesbevis. Er disse ting ikke i orden, risikeres bøder.


Brug for møbel- eller godstransport?
Med efterhånden mange år i branchen og dermed mange års erfaring tilbyder Gorilla Flyt professionel godstransport. Firmaet klarer alle opgaver, store som små, altid på hurtigste og mest effektive vis, uden at gå på kompromis med sikkerheden. Gorilla Flyt har mange størrelser biler fra 3,5 til 32 ton, som kan tage op til 33 paller. Derfor er stort set ingen opgave for stor til dem. Mangler du en samarbejdspartner til at transportere møbler eller gods, kan du derfor trygt vælge Gorilla Flyt.