At gøre noget ud af sin have, er lige så vigtigt som at vedligeholde sig selv. Din have er også et udtryk for, hvem du er, og hvad du går op i – har du mange planter, pool eller noget helt tredje? Det betyder også, at der nogle gange skal ske noget med haven en gang imellem, så den også bliver frisket op. Vi giver dig her nogle tips, der er værd at overveje, når fliser er det rette element til at give din have lidt ekstra kant.

 

Vælg dine fliser med omhu

Når du skal anlægge fliser i haven, er der ikke så mange praktiske hensyn at tage – der er ingen enorm belastning ved biler, og det eneste der er brug for at vedligeholde, er at holde ukrudtet nede, som desværre er uundgåeligt. Du kan overveje, hvilket materiale dine fliser skal lægges i. Der findes både store og små sten, natursten eller beton samt forskellige farver inden for begge materialer. Vi vil dog klart anbefale at lægge fliserne med beton. Betonvarer er økonomisk fordelagtige, og de er virkeligt solide. I modsætning til natursten kan du minimere alle risici for, at stenene flækker, og de derfor skal udskiftes. Desuden er betonvarer ikke bare betonvarer længere. Faktisk kommer beton i flere farver og mønstre, så du kan få et solidt fundament under dine fødder uden at skulle betale i dyre domme for det.

 

Er du en handy-mand?

Når du har fundet den rette sten, skal du overveje, om du selv skal lægge stenene, eller om du har brug for en autoriseret brolægger. Hvis du har taget imod vores råd, skal du have en person, der er god til at håndtere betonvarer. Dog er det muligt for dig selv at gøre arbejdet – du skal bare have de rette materialer, sørge for en plan overflade og til sidst lægge stenene, så de får den rette hældning. Det er vigtigt, at når der kommer regn, vil vandet ikke samle sig midt på flisegulvet, men rinder ud i haven eller en kloak. Ellers er det bare at begynde med arbejdet. Selvom der ingen regler er for at lægge fliserne, kan du med fordel foretage arbejdet i forårsmånederne. Temperaturen er ikke for varm eller kold, så du kan stå i længere tid med arbejdet, uden at naturlige forhold begrænser dig. Ellers så tag en sweater på eller bar kasse, frem med betonvarerne og påbegynd arbejdet.