Gamle slidte trægulve kan få hele rummet til at se kedeligt og trist ud, og det kan ofte være svært at gøre ordenligt rent på grund af de mange store revner. Derfor kan du med fordel overveje, om det ikke er på tide at få en gulvafslibning af det gamle trægulv.

 


Fem råd til dig, der selv begiver dig ud i en gulvafslibning

Gulvafslibning kan dog være svært, og det er ikke bare lige noget, du kan begive dig ud i uden forberedelse. Her får du fem råd, som du skal huske:

  • Du skal huske at lukke af for ALT støvet, inden du går i gang. Det støver rigtig meget, og det er ikke nok bare at lukke døren.
  • Du skal fjerne alle gamle søm, skruer og lignende, der sidder i gulvet.
  • Du skal bruge det rigtige slibekorns på de rigtige tidspunkter, og du må aldrig gå for tidligt over til det finere papir, da du simpelthen risikerer, at du aldrig bliver færdig.
  • Når du holder stille med maskinen er det vigtigt, at du husker at hæve valsen, da den ellers vil grave sig ned og give mærker i gulvet.
  • Husk først at leje maskinen, når du er klar til at gå i gang. Ellers står den bare og koster penge, og så sparer du ikke så meget i længden alligevel.

 

Få hjælp af en professionel

Hvis du vil være på den sikre side, anbefales det altid, at du får en professionel til at ordne arbejdet, og der er masser af professionelle og kompetente firmaer, som kan hjælpe dig med gulvafslibning i Århus. Når du begiver dig ud i det selv, har du kun et forsøg, og det er en kompliceret affære, hvor du risikerer at skulle betale for et helt nyt gulv, hvis du laver store fejl.