Sikkerhed i autocamperen? Det skal du overveje

Der findes ingen offentlige statistikker på hvor mange autocampere, der er involveret i færdselsuheld i Europa – men spørger du forhandlerne, er autocampere betydeligt sikrere end personbiler. Det skyldes blandt andet, at farthastigheden sjældent er meget høj. Samtidigt er både føreren og passagererne i autocamperen placeret højt. Det betyder, at de har et godt overblik over trafikken, mens skaderne ofte begrænses i en frontal kollision med andre biler.

 

Selvom autocampere oftest er sikrere end personbiler betyder det ikke, at du kan gå på kompromis med sikkerheden! Det er altid vigtigt at være opmærksom på at skabe trygge rammer, når det gælder din camper, så læs endelig med, hvis du vil forøge sikkerheden i din autocamper så meget som overhovedet muligt.

 

Gode råd til sikkerhed i autocamperen

Husk sikkerhedssele og kør sikkert. Det lyder måske meget basic, men det er her, du virkelig selv kan gøre den helt store forskel for at øge sikkerheden under kørslen og reducere risikoen for uheld. Hold en fart, der sikrer, du har herredømme over autocamperen. Sørg også gerne for, at alle passagerer sidder på deres pladser og ikke bevæger sig for meget rundt i kabinen under kørslen. Hvis ikke passagerne er spændt fast, kan selv små færdselsuheld have store konsekvenser, så vent endelig med at hente tasken eller andet i kabinen, til autocamperen holder stille.

 

Du skal som fører af en autocamper altid være meget opmærksom, når det angår orientering. Det kan med en lang vogn være vanskeligt at skifte vognbane, bakke, svinge og så videre – specielt hvis du ikke har stor erfaring med din autocamper og derfor ikke har stort kendskab til vognens længde endnu. Autocampere har en meget lang bagende, så her er det vigtigt at køre langsomt og dreje langsomt på rettet. Ved at være opmærksom og orientere dig ordenligt i trafikken, er du bedre rustet til at undgå trælse uheld på køreturen. Ved jævnligt at holde pauser sikrer du i den forbindelse, at du som fører af autocamperen altid er opmærksom. Desuden har dine passagerer også brug for pauser engang imellem, så husk dem endelig!

 

Vær grundig inden du investerer i din autocamper

Det er ikke alle autocampere, der er lige sikre, så gør dig endelig en række sikkerhedsmæssige overvejelser, inden du investerer i din camper. Hvis du køber din camper brugt, kan du på tjekbil.dk tjekke synsrapporter, kilometerfusk og meget andet på registrerede køretøjer.

 

Pas på med at købe høje, lette autocampere, da de har nemmere ved at rulle rundt, mens de desuden også reducerer vognens komfort. Undgå derfor en meget høj og bred kabine, hvis det er muligt, fordi det gør vognen mere ustabil. Med andre ord er lave og smalle campere, der har et lavere tyngdepunkt, formentlig en bedre løsning til at sikre høj sikkerhed. På bilhandel.dk finder du sikre autocampere til alle behov, så derfor kan du her finde den camper, der matcher behovene til netop dig og din familie.