Går du med en hobby-tømrer i maven? Måske har du overvejet at renovere boligen, istandsætte haven eller give dig i kast med et vaskeægte nybyggerprojekt – så skulle du prøve at bygge din egen træterrasse! At bygge en træterrasse kan ved første øjekast virke som en stor, og uoverskuelig opgave, men arbejdet er faktisk meget lettere end man lige skulle tro. Du behøver ikke være uddannet tømrer, eller snedker for at bygge en træterrasse. Du skal bare have hænderne skruet godt på, og så skal du være klar på at lægge nogle timer i projektet. Derfor har vi, her på siden, lavet en kort og simplificeret oversigt over hvad du, som hobby-tømrer, skal have styr på ift. arbejdet på din nye træterrasse.

Læs med her, og få nogle simple tips til byggeprocessen.

Byg din egen træterrasse: step-by-step

  1. Vælg den rette placering. Tegn evt. en skitse over terrassens placering, inden du går i gang.
  2. Bestil materialer til et fundament af stolper, en underliggende trækonstruktion og terrassebrædder. Bestil materialerne i god tid, da leveringstiden kan være lang.
  3. Etablér den underliggende trækonstruktion. Find evt. en uddybende tømrer guides til denne proces på Youtube.
  4. Montér terrassebrædderne: der bør være min. 10 mm. mellem brædder og kanter.

Gør det selv eller kontakt en professionel

Man kan sagtens bygge sin egen træterrasse uden at kontakte en professionel tømrer. Bygger du den selv, bliver den måske ikke snorlige, men den har et personligt præg, man ikke kan købe sig til. Der er bare noget over følelsen af at have skabt noget selv – men skulle det alligevel blive for uoverskueligt et projekt, så kan en tømrer også sagtens lave din nye træterrasse.