Dit værktøj kræver kærlighed

Det er en typisk sommerdag, solen skinner, der er en let brise og du er i godt humør. Mens du saver dig igennem træ for at få lavet dine børns sandkasse til haven, slår det dig, at saven er enormt sløv – faktisk vil den slet ikke save ordentligt. Og den mangler egentlig også en klinge eller to. Mens du moser dig igennem træet med saven, tænker du, at du simpelthen skal have en ny sav – men vent lige et øjeblik!

 

Det lyder måske mærkeligt, men som alt andet, så kræver dit værktøj også kærlighed. En kok sørger altid for at slibe sin kniv, sådan at den er funktionsdygtig og skærer effektivt. Og det samme bør du egentlig tænke om dit værktøj. Ofte benytter folk sit skærende værktøj indtil det bliver sløvt og ineffektivt – og i stedet for at slibe værktøjet – så køber de et nyt et. Det er mindre bæredygtigt og du viser mindre kærlighed over for dit værktøj – så hvis du gerne vil gøre op med brug-og-smid-væk-kulturen, så er værktøjssliberi lige for dig!

 

Hvordan foregår værktøjssliberi?

Der er mange forskellige slags værktøj og mange måder, at vise dem kærlighed på. F.eks. kan du huske at give dem olie, når de kræver det, slibe dem, når det er nødvendigt o.l. Men værktøjssliberi er simpelt og effektivt og kan foretages af professionelle med stor maskinpark, sådan at alt fra en blot en sløv klinge til renoveringsopgaver kan gennemføres. Dvs. mangler din klinge en tand, kan den f.eks. renoveres. Og er den blot sløv, vil den kunne slibes helt ny igen. Servicen kan udføres på alt fra klinger til rundknive, skærebakker, sneglebor, høvleknive, papirknive, sneglebor, trin- og pladebor, hulsave, mejsler, køkkenknive, haveredskaber og meget, meget andet. Værktøjssliberi er altså effektivt og essentielt for dig, der gerne vil være bæredygtig og udnytte så meget af dine værktøjer så muligt, så længe det kan lade sig gøre!